Spring naar hoofd-inhoud

Vaarvakantie en of een weekendtrip naar Gent

 

 

 

Ga op vakantie eens op de avontuurlijke toer en kies voor het ruime sop. Een vaarvakantie op de Black Pearl belooft u een indrukwekkende ontdekkingstocht met unieke bezienswaardigheden.We beginnen vanuit Doornik ,waar vele bezienswaardigheden zijn.Vanuit Doornik varen we naar Blaton vanwaar een fietstocht  naar kasteel van Beloeil met 25 ha tuinen en vele vijvers ,daarna passeren we de indrukwekkende lift van Strepy-Thieu en het Hellend vlak van Ronquieres.

 

 

Ronquieres - Doornik voert U door prachtige natuur naar en door de scheepslift van Strepy-Thieu en Hellend vlak van Ronquieres en naar de oude stad met vele bezienswaardigheden Doornik.

 

 

Vanaf Doornik vertrekken we naar St-Quentin via de Schelde [l'escaut] naar de oude douaneplaats Mortagne du Nord op de grens Belgie -Frankrijk.Na de sluis Pont Malin komen we op smaller vaarwater met kleine sluisjes en dorpjes.Na een bezoek aan Cambrai varen we door naar de tunnel van St-Quentin van 5,6km lengte ,waar we doorheen worden getrokken.na deze tunnel passeren we nog een tunnel van 1,1km op eigen kracht voor we in St -Quentin arriveren.

 

 

Vanuit St-Quentin varen we naar Compi├Ęgne via het mooie kanaal van Abbecourt en via de stad Soissons.

 

Compi├Ęgne - Cambrai brengt ons door mooie omgeving en natuur ,kleine sluisjes en dorpjes en via  St-Quentin door 2 tunnels 5,6 en 1,1km naar Cambrai.

 

 

Cambrai - Doornik brengt ons via Mortagne du nord en Antoing  in Doornik met vele bezienswaardigheden en de mooie Pont du Trous waar we doorheen varen.

 

 

Vanuit Doornik varen we nogmaals naar Ronquieres en Strepy-Thieu alwaar we de lift en het hellend vlak passeren met een hoogte verschil van 74m! een indrukwekkende belevenis en prachtig om te zien en te beleven.

 

 

Het is ook mogelijk dat U bepaalde routes met de fiets wilt verkennen,U kan dan een lunchpakket meenemen ,Wij varen dan naar de volgende aanlegplaats waar U  weer aan boord komt.

 

 

Wij hebben voor U 4  nieuwe fietsen met 7 versnellingen aan boord,met fietstas. 

Heeft U vragen en of speciale wensen,laat het ons weten !